مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی خبر داد: جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» در تبریز برگزار می شود

۲۰۱۴۴۱۷۷۷۵۵۵۰a

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی از برگزاری جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» به میزبانی تبریز خبر داد.

به گزارش تبریز مدرن ، مرتضی آبدار در جلسه هماهنگی برگزاری این جشنواره گفت: غذا اهمیت بسیاری در صنعت گردشگری دارد به طوری که گردشگری غذا، به عنوان یک زیرشاخه مهم این صنعت معرفی شده است و از همین رو جشنواره منطقه‌ای با عنوان سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری از ۲۳ تیر تا ۱۰ دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد که در این جشنواره استان‌ها به هشت منطقه فرهنگی و اقلیمی تقسیم‌بندی شده‌اند.

وی افزود: استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل به عنوان استان‌های منطقه دو در نظر گرفته شده‌اند که شهر تبریز از ۱۳ تا ۱۵ مردادماه به مدت سه روز میزبان این جشنواره در منطقه ۲ خواهد بود.

مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور در این جلسه گفت: غذا به عنوان یک موضوع استراتژیک در صنعت گردشگری اهمیت بسیاری داد، چرا که دیگر نگاه به غذا صرفا برای رفع گرسنگی نیست و در نگاه گردشگران به عنوان یک فاکتور مهم، در انتخاب مقصد اهمیت دارد.

نعمتی زرگران افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته ۱۰ درصد گردش مالی صنعت گردشگری مربوط به غذاست و ۸۸ درصد گردشگران آشنایی با سبک‌های مختلف طبخ غذا و خوردن غذاهای سنتی را از مهمترین فاکتورهای سفر می‌دانند که با توجه به تنوع غذایی موجود در ایران این مورد می‌تواند عاملی برای جذب گردشگران باشد.

وی گفت: در ایران بالغ بر ۱۴۰۰ نوع غذای اصلی برای ناهار و شام وجود دارد، اما در حال حاضر این تنوع جای خود را به چند غذای تکراری داده است، بر همین اساس این نیاز احساس شده است تا با برگزاری این جشنواره‌ها در احیای این تنوع غذایی گام برداریم.

مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور نیز در این جلسه با تبیین چرایی برگزاری این جشنواره گفت: احیای غذاهای سنتی، تنوع‌بخشی به جاذبه‌های گردشگری و تبدیل غذاهای بومی و سنتی به یکی از جاذبه‌های هر منطقه و ترغیب رستوران‌ها برای قرار دادن غذاهای محلی در منوی خود از اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی افزود: جشنواره در دو بخش اصلی عرضه و مسابقه برگزار خواهد شد و داوری در مرحله مسابقه توسط داوران مطرح کشور انجام خواهد شد و در هر بخش از هر استان، ۳ برگزیده برای حضور در جشنواره تهران انتخاب خواهند شد.

وی با بیان اینکه رقابت‌ها درون استانی خواهد بود، خاطرنشان کرد: رویکرد اصلی این جشنواره فرهنگی است و به همین منظور در بخشی از جشنواره به معرفی فرهنگی منطقه پرداخته خواهد شد و نمایشگاه صنایع دستی مرتبط با تهیه و طبخ غذا نیز در کنار جشنواره برگزار خواهد شد.

گفتنی است در این جلسه مدیران کل و معاونان گردشگری ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان نیز حضور داشتند و به بحث و تبادل‌نظر پیرامون جشنواره پرداختند.

9
0

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

۹ پاسخ

  1. ناشناس گفت:

    به به کوفته تبریزی!
    آقا همه شهرها کم وبیش کوفته تبریزی درست میکنن ولی نمیدونم چرا اونی در نمیاد که باید باشه. کوفته تبریزی رو فقط باید در تبریز خورد. واااااای دهنم آب افتاد.

    9

    0
  2. ناشناس گفت:

    غذای نفیس تبریزی
    من آبشو خیلی دوس دارم Big Smile

    4

    1
  3. من گفت:

    بخدا هزاربار ازفست فودها لذیذ و خوشمزه هستش .هرکی نخورده میتونه امتحانش کنه. از خانواده غذاهای گوشتی هستش. من که کوفته تبریزی رو دوست دارم Laugh Razz Laugh Grin Big Smile Grin

    3

    0
  4. من گفت:

    الان اقا پویا در مورد کوفته تبریزی یه پست کذاشت چن نفر اومدن کامنت گذاشتن که این غذای اصیل تبریزیهاست صد برابر از فست فودها خوشمزه است.بعدا میگیم چرا نوقای ما رو هیچ کس نمیشناسه.ایا کل تبریز یک غذاخوری داریم که فقط کوفته بپزه و بهترین کوفته ها را بپزه و حتی تبلیغ در رسانه ها بکنه.شما یه سر به قم بزنید ببینید چند نفر از یک سوهان درامد کسب میکنن .یه مخصوصا خیابان فقط سوهان پزی و سوهان فروشی داره چرا تبریز از این کارها نمیکنه و از مزیتهای خودش استفاده نمیکنه.۱٫نوقا ۲٫ کوفته تبریزی.۳٫ قرابیه ۴٫آجیل و خوشکبار ۵٫ حلوا گردویی ۶٫ریس یا اریس و بستنی خشک ۷٫ باسلوق و راحت الحلقوم ۸٫باقلوا و…….وای چقد ما مزیت داریم و استفاده نمیکنیم.بعدا میگیم جوانای ما چرا بیکارن.بریم ببینیم سوهان قم گز اصفهان یا پیتزای ایتالیا چقد مشهوره و شغل ایجاد کرده در صورتیکه ما تو تبریز چندین و چند مزیت تولید و پخش داریم.بیاید کارافرین هم باشیم باور کنید میشه در هر زمینه ای مخ باشیم.چرا خارجی ها پیتزا را جهانی کردن ما هم میتونیم بخدا پس یه یاا.. و یه یاعلی بگیم و شروع کنیم و از مزیتهای تبریز و ایرانمان بهتر استفاده کنیم و جهانی کنیم مزایای کشورمان را ممنون

    3

    0
  5. حسین گفت:

    به به کوفته تبریزی

    3

    0
  6. ناشناس گفت:

    من یه سوال دارم که فقط هموطنای تبریزی که اطلاع کافی دارن جواب بدن.
    من تهران زندگی میکنم. من ۲ بار شنیدم که نان سنگک اول از همه زادگاهش تبریز بوده بعدا رفته شهرهای دیگه. درسته؟؟
    ضمنا کوفته تبریزی با سنگک تازه عجب میچسبه Razz

    2

    0
  7. محسن گفت:

    عاشق کوفته تبریزیم من واقعا غذای کامل و خوشمزه ای هستش

    3

    0
  8. ناشناس گفت:

    واااای پویا این چه عکسیه گذاشتین؟! با زبون روزه دهنم آب افتاد. اسم چه غذاهاییو آوردی واااای

    3

    0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

افزودن شکلک

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNo